tisdag 9 oktober 2012

Recept är inte så lätt!?!

Tänkte ge exempel på hur det är att jaga mediciner ibland. Inte alltid, men rätt ofta händer det ändå. Jag är så glad att jag kan språket och vet hur systemet fungerar, för annars är det inte helt enkelt för en stackars förälder som bara vill ha rätt medicin... :-)

Gustavs inhalationer för sin förkylningsastma tog slut i helgen då vi behövde den som mest. Han använder Airomir och Flutide...


...som sätts ihop med Vortex inhalationsutrustning. Sen kan Gustav andas in medicinen. Rätt fiffigt!


Visst, då hämtar vi ut nya. Kollade snabbt igenom hans läkemedelslista som vi fick utskrivet senast vi var på apoteket och inser att recepten på Flutide och Airomir inte finns kvar! Antagligen var det över ett år sedan vi hämtade ut inhalation senast, och då försvinner receptet. Typiskt! Så måndag morgon ringde Tomas till barnmottagningen i Borås där vi var i lördags och inhalerade. Han sa sitt ärende. Men, nej, den läkaren jobbade inte idag och vår ordinarie läkare (som håller i Gustavs epilepsi) är och randar sig på annan klinik, och den läkaren som de hade på plats hade inte den läkemedelsförskrivningen i sin legitimation!?! Ni kanske kan ringa till Kalmar som utfärdade receptet första gången? fick han till svar.

Öh, nej, tror inte det. Varför skulle vi behöva ringa till Kalmar? Vi råkade vara på semester på Öland första gången det hände, så därför skrev de ut medicinen. Det ska de ju inte behöva göra nu. Så Tomas blev hänvisad till vårdcentralen istället.

Tomas ringde BVC istället, till vår fantastiska BVC-sköterska. Hon förstod precis problemet och lovade att ordna det under dagen med vårdcentralens läkare. Sent på eftermiddagen hade recepten kommit in och Tomas åkte till apoteket. Airomir fick vi ut, men när Flutide skulle plockas fram så har läkaren ordinerat fel. Hon hade ordinerat nässpray! Okeeeeej, vi får klara oss till i morgon och ringa på nytt till BVC. Och när vi kom hem och öppnade Airomir så var det fel inhalationsmekanism. Vi fick "autohaler" istället för vanlig inhalationsspray, och den är bökig att koppla ihop med vortex. Så det får bli nytt recept där med! :-/

Idag ringde jag till BVC och förklarade ärendet igen. Hon suckade djupt, hon hade skrivit ner exakt vad som skulle ordineras men ändå blev det fel. Så är det, alla gör vi fel, men i denna branschen blir det så krångligt när det blir fel. Så förhoppningsvis i eftermiddag är allt ordnat och vi får rätt medicin. Tur att det åtminstone är liiiite kvar i de gamla inhalationerna, annars hade vi väl fått åka in igen till Borås och inhalera... Kostsamt, både för oss och samhället. Och vilken tid vi får lägga på att bara få ut medicin! Så, önska mig lycka till i eftermiddag när jag ämnar åka till apoteket. :-)
Hej svejs!

2 kommentarer:

  1. Uffamej jag får helt ont i kroppen när jag läser detta. Hoppas allt löser sig idag för er, massa lycka till !!
    Jag saknar er! Kram

    SvaraRadera
  2. ja, det gick bra! Vi fick rätt inhalationer! Apotekaren bad t o m om ursäkt att det blev som det blev, trots att det inte var hennes fel. :-)
    Saknar dig med!

    SvaraRadera