lördag 16 februari 2013

Återhämtning

Tiden går på något sätt framåt trots att dagarna är långa. Just nu är vi på drottning Silvias barnsjukhus, på avdelning 325. Vi fick flytta hit igår.  Det känns bra, här är de ju experter på barn.
På onsdagen 13/2 fick vi flytta från CIVA till neurokirurgen. På kvällen åt han en hel risifrutti, då rann tårarna på mig. Vi hade trugat och försökt med allt möjligt innan och till slut åt han. Seger! I torsdags tog vi av bandaget runt huvudet. Det var nog väldigt skönt för honom att bli av med det. Det satt ganska hårt åt och hade börjat klia. Vi satte honom i badet, och han var såå nöjd! Det kändes som att vanliga Gustav var tillbaka! Och när han senare på eftermiddagen var väl smärtlindrad gick han runt i korridoren och roade personalen. :-)
Annars så har han fortfarande antibiotika och får morfin då och då. Det är lite svårt att tolka hans gråt ibland, men han har nog rätt ont i huvudet emellanåt och morfin gör verkligen susen. Det är som att vända på en hand. Någon minut senare efter injektionen är han superglad och nöjd! Det kanske är morfin man ska ha hemma i skåpet och ta till när barnen är gnälliga? ;-) Baksidan med det är väl isåfall förstoppning,  det har Gustav fått känna på. I torsdags fick de ge honom laxerande med god effekt. En lättnad för alla vill jag påstå!
Arvid och Viktor var och hälsade på i går äntligen. Ett kärt återseende för syskonen! Vi kommer inte få plats på Ronald McDonald i helgen, så vi får fortsätta att pussla med övernattningar för de stora gossarna. Och vi vet inte alls hur länge vi blir kvar här. Men tack alla som har hjälpt oss på ett eller annat sätt, det betyder massor!
Ni får ursäkta att bilderna blir på snedden...



6 kommentarer:

  1. Hej, hörde om din blogg, vill bara säga att jag ofta tänker på er. Så skönt att operationen verkar ha gått bra. Önskar er allt gott. Kram Martina

    SvaraRadera
  2. Oj, lille killen. Skönt att det går framåt. Kram från familjen Wilzen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det har hänt en del sen bilderna togs. Han är helt klart piggare nu! :-)

      Radera
  3. Åh vad skönt att operationen är gjord!! Hoppas han fortsätter pigga på sej snabbt så ni får komma hem snart. Massa kramar Sylvéns

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jätteskönt! Och vi fick komma hem i onsdags eftermiddag så nu har vi återhämtning på hemmaplan. Allt verkar så långt ha gått bra, och han är den vanliga Gustav. Inga förlorade funktioner vad vi kan märka (phu!). Kram!

      Radera