tisdag 12 februari 2013

Epilepsioperation avklarad!

I går, 11:e februari opererades Gustav. Vi checkade in kvällen innan och sov en natt på neurokirurgavdelningen. På morgonen fick han sina vanliga mediciner plus lite andra mediciner. Vid 8:50 åkte vi ner till röntgen där han blev sövd. Det blev tyvärr en kamp att sätta nålen, så han skrek förtvivlat innan han fick avslappnande och sömnmedel. Sen fick vi föräldrar lämna honom i sjukvårdens händer. En prövning vill jag lova!
Först gjordes en magnetröntgen, sedan operationen. Jag och Tomas gick ut på promenad på förmiddagen, besökte botaniska trädgården och slottsskogen, fikade, åt lunch och väntade. Vid 15:45 ringde de från uppvaket, CIVA, och sa att han hade kommit dit. Det var så skönt att träffa honom igen! Spänningarna släppte, man kände sig lättad. När han vaknade till märkte vi att han rörde sig som han brukar och verkade sig lik. Också väldigt gott att se! Men dock väldigt trött och tagen.
Under natten turades jag och Tomas om att sitta hos honom. Idag, tisdag, har han varit kvar på CIVA. Han har bara velat dricka, inte äta. Några gånger kräktes han upp det han fått i sig, antagligen illamående efter sövningen och morfinet.
Tyvärr har Gustav fått feber i eftermiddag, så han är genomodlad och insatt på antibiotika. Lite oklart infektionsfokus ännu, men det får vi tro ordnar sig. Vi är kvar på CIVA till i morgon åtminstone. Nu väntar en ny vaknatt.


3 kommentarer:

  1. Som jag tänkt på er! Och så bara det finns en uppdatering här helt plötsligt! Skönt att operationen blev av i alla fall. Kanske febern kommer från det Arvid hade i helgen? Man kan ju hoppas... :)
    Sköt om er!
    Kramar Anna Lena

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är crp och lpk förhöjt så det är nog inte virus. Men vi får se vad odlingar visar.

    SvaraRadera
  3. Såg på fb att Godingen fått i sig lite mat idag, det är gott! Hoppas att infektionen har gett med sig och att han återhämtar sig snabbt nu. Ska bli gott att se honom på hemmaplan igen så småningom! Ber för honom.
    Kram
    Åsa

    SvaraRadera