måndag 28 januari 2013

Operationen inställd...

Jaa, det är sant. Vi är hemma igen. Så här gick det till:
Gustav hostade någon enstaka gång igår kväll och även någon gång i morse. Inget allvarligt, så vi åkte ner till Sahlgrenska som planerat. Gustav somnade i bilen och fortsatte sova i vagnen en stund då vi satt i väntrummet på avdelningen. Efter en halvtimma vaknade han med världens krupphosta! Han lät värre än någonsin. Så det var bara att packa ihop oss igen och åka hem...

Väl i bilen fortsatte Gustav att hosta och vara tät i luftrören, så vi åkte till vårdcentralen i Vårgårda. De tog ett halsprov på honom och det visade sig att han också har halsfluss! Han fick utskrivet penicillin, kortison och hostmedicin. Av någon anledning tyckte inte läkaren att han behövde inhalera utan att det räckte med de inhalationer som vi har själva. Innan vi hämtade ut recepten åkte vi upp till farmor och farfar. Väl där blev Gustav jättetät och hostig, så vi åkte snabbt ner till vårdcentralen igen.

Nu fick han inhalera två sorters mediciner och ta sitt kortison. Men det täta ville inte släppa helt, och skällhostan fortsatte att eka i byggnaden. Så vi fick åka vidare till barnakuten i Borås. Där fick han inhalera ett par omgångar till. Det hjälpte väl en del, men skällhostan är kvar. Sen fick vi åka hem och hoppas på att det blir bättre eller komma tillbaka om det behövs.

På vägen hem hostade han en del men var inte så tät. Däremot kräktes han ner hela baksätet... Bara att städa! ;-) Så efter lite kvällsmedicinering har vi intagit soffan. Känns som att det kan bli en lång natt.
Men vi har fått en ny tid för operationen om två veckor. Fantastiskt att de kunde ordna det så snart! Och kanske var det tur att han blev så hostig, för annars hade vi inte upptäckt halsflussen och jag vet inte hur bra det hade varit att söva ett barn med pågående halsfluss? Det kanske finns en mening med allt ändå...
Men tack alla för allt stöd vi får på olika sätt! Det känns gott!
God natt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar