torsdag 20 september 2012

Ögonundersökning

Idag fick Gustav komma till Alingsås ögonmottagning för undersökning av ortoptist och läkare. Han har tidigare varit i Borås på ögonmottagningen där man konstaterade att han är översynt. Idag undersökte de mer ordentligt.

Ortoptisten, Maria, var jätteduktig med Gustav. Jag förklarade först för henne att han inte hör så bra, så det är inte så lätt att förklara vad som ska hända för honom. Men hon gjorde allt lugnt och tydligt, och Gustav satt stilla och medverkade. Ja, eller först började han skaka på huvudet när hon kom nära med sin apparat som skulle sitta mot pannan och över ögonen. Men sen när han fått protestera lite så var det inga problem! Underbart! Hon droppade även pupillvidgande droppar i ögonen på honom inför läkarundersökningen. Han blev väldigt snygg med megastora pupiller :-) Nedan är vänster pupill fortfarande stor.



Sedan fick vi vänta i 40 minuter innan läkaren undersökte honom. Och de ser att Gustav är översynt, men att han inte behöver glasögon ännu. Å vad skönt! Nytt besök om ett halvår, då kanske det är dags för glasögon. Men nu var det väldigt skönt att slippa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar