tisdag 25 september 2012

EEG 24/9-12

Igår var det dags för veckans tripp till Borås. :-) Bra att det finns sjukreseersättning! Gustav undersöktes med EEG (elektroencefalografi). För er som inte är i sjukhussvängen så går undersökningen ut på att mäta förändringar i hjärnans elektriska aktivitet. Elektrisk aktivitet skapas när nervcellerna kommunicerar med varandra. För små barn som Gustav är det viktigt att de sover en stund av undersökningen, så här har vi föräldrar den stora utmaningen!

Vi åkte till Borås lite tidigare på morgonen (och plockade upp en liftare på vägen!). Jag gav inte morgonmedicinerna hemma, utan väntade med dem, annars hade han säkert somnat i bilen på vägen dit. En kopp kaffe till mig, en risifrutti och mediciner till Gustav och så var saken biff. När vi äntrade avdelningen 20 minuter senare var han lagom trött. Väl i undersökningsrummet lade jag honom på britsen och vips så somnade han. Hemskt egentligen, vad medicinerna är starka, men idag var det ganska praktiskt! :-)

När han hade somnat kunde personalen koppla på alla sladdar på huvudet och börja mäta. Det hela tog ungefär en timma, sen fick vi åka hem. Hem till badkaret och skölja bort den kladdiga kontaktsalvan som elektroderna fästes med mot huvudet. Nu är det bara att vänta på svaret från undersökningen. Sannolikt kommer de inte se någon epilepsi-aktivitet, för den skadan Gustav har sitter ganska djupt ner i hjärnan och är svår att fånga upp på EEG. Men vi får se. Annars blir nästa steg video-EEG.

All for now...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar